R O E I

P R A E T

J U N I

2 0 1 9

capabele roeisters. Ze werden 1e met hun RIC/Willem III/Hunze/Beatrix/Amstel/ Hoop-combi! We zijn super trots op deze Nederlands Kampioenen! Na een welverdiende vakantie stapte Tamara weer samen met haar dubbel part- ner Isabel Timmermans (Orca) in de 2x en werden zij 3e in de LDB 2x A-finale! Roos startte samen met 3 roeisters van Wetterwille, Saurus en Triton in het DE 4x veld. Na een korte training op vrijdagmiddag om het een en ander gelijk te trek- ken bleek de tegenstand toch te sterk en werden zij 6e in de A-finale. Na de warming-up van zaterdag pakt Tamara wederom de skiff in het LDB 1x op zondag. Na een succesvolle voorwedstrijd finisht zij 4e in de A-finale. Roos startte met haar maatje Rosalie Torensma (Wetterwille) in het DE 2x veld op zondag. Dit veld was samengevoegd met het NK veld bij gebrek aan inschrij- vingen op de zaterdag, waardoor ook de bondsboot (Inge Janssen/Roos de Jong) op zondag zou starten. Na wat onduidelijkheid vanuit de wedstrijdleiding (race for lanes of toch voorwedstrijden?) veroverden de “jonge talenten” Roos en Rosalie (aldus de wedstrijdcommentator) een plek in de A-finale. Hier werden zij 2e, een kleine 9 seconden achter de KNRB-boot, en pakten daarmee het zilver op NK DE 2x! Ook Lisa en Loes besloten in de 2x het LDGb 2x veld te starten. Vooraf werd een duidelijk wedstrijdplan (starten, opzetjes, druksprintjes en eindsprint) opgezet om de 2k zo hard mogelijk te roeien. De dames hebben zich hier strak aan gehouden en een goede voorwedstrijd gevaren. Tijdens de A-finale besloten ze hetzelfde nogmaals te doen, wat resulteerde in een 3e plek! Tot slot nogmaals succes voor Vera in M18 1x! Zij werd hier 1e van alle M18 1x en behaalde zo eindelijk dat blik in haar skiff. Goed gedaan Vera! Grote dank naar onze lieve coaches Peter en Mike, onze steun en toeverlaat! Zij weten altijd het juiste te zeggen bij zenuwen en stress. Dankjewel! Roos, namens de 2k groep