SALK Verksamhetsberättelse 2022

24

SENIOREL I T

SPELARE

Elias Ymer Elias Ymer nådde under 2022 sin första semifinal i singel på ATP-touren. Elias kvalade in i Pune och betvingade bland annat 15-rankade Aslan Karatsev på vägen till semifinalen. Bland övriga framgångar märks finalplatsen i Parmas Challengerturnering och ett vägvinnande spel i Davis Cup, både i kvalmatchen mot Japan och i slutspelet i Bologna. Vid sidan av banan blev Elias tillsammans med tio andra idrottare antagen till Harvards specialprogram ”Crossover into Business”. Mikael Ymer Mikael Ymer visade under 2022 att han är en etablerad tourspelare. Mikael nådde semifinal i ATP-turneringarna i Montpellier, Washington DC. och Florens. Av dessa gav framfarten i den amerikanska huvudstaden största eko. I dess 500-turnering lyckades nämligen Mikael vinna mot storheter som Andy Murray och Sebastian Korda. I Grand Slam-sammanhang spelade Mikael som bäst i Paris med avancemang till den tredje omgången. I Davis Cup besegrades både Diego Schwartzman och Jannik Sinner.

Mirjam Björklund Mirjam Björklunds utvecklingskurva fortsatte uppåt under 2022. Mirjam började på tennislekis i Salk och spelar nu på världens största arenor. Under året kvalade Mirjam för första gången in i både Franska Öppna och Wimbledon. I övrigt vann ”Mimmi” 25 000 USD-tävlingen i Orlando på grus och gick till final i 60 000 USD-tävlingen i Bronx på hardcourt. Under året nåddes karriärens högsta singelranking hittills. Den 20 juni rankades Mirjam på plats 123 i världen. Rebecca Peterson En stark slutspurt gjorde att Rebecca Peterson avslutade året som Sverigeetta. Den Järfällafostrade Salkspelaren gick i början av december till final i Andorras 125 000 USD-tävling. På vägen fram besegrades bland annat 24-rankade Shuai Zhang från Kina. Det var dock inte den största skalpen för året. Redan i januari vann Rebecca mot världstvåan Aryna Sabalenka i Adelaides WTA-turnering. I dubbel blev det dessutom succé i Australian Open med en kvartsfinalplats.