Allemaal Uitblinkers KNVB D-PUPILLEN

knvb-tiP: bereiD je rustPraatje vOOr

Voordat je de rustbespreking houdt, is het goed om de eerste helft langs te lopen en jezelf deze vragen te stellen. Kies op basis van deze analyse twee positieve punten en twee aandachtspunten voor de tweede helft. 1 Wat gaat er goed in het aanvallen? We hebben vijf doelpunten gemaakt en diverse kansen gecreëerd; 2 Wat kan er beter in het aanvallen? Als we achterin de bal hebben, hebben we moeite om de bal via het midden­ veld bij de spitsen te krijgen. We lijden vaak balverlies door een onzuivere lange bal of in de combinatie op het middenveld; 3 Wat gaat er goed in het verdedigen? Iedereen doet mee in het verdedigen. Vooral de spitsen zijn actief in het storen en proberen de bal af te pakken; 4 Wat kan er beter in het verdedigen? De tegenpartij heeft twee doelpunten gemaakt en een aantal kansen gekregen doordat zij de bal in de ruimte speelden achter de laatste linie.

De bespreking in de rust vindt plaats op kunstgras. De jongens liggen, drinken limonade uit merkflesjes en laten het eenrichtingverkeer gelaten over zich heen komen. ‘goed gespeeld!’, zegt jaoud. ‘Het is 5-2. ayoub sallam, jij staat te ver naar voren. je staat rechtsback. ali, jij bent geen voorstopper maar linksback, weet je nog? Pino, niet te ver naar voren. en pas op met duwen jij. je gebruikt je handen, niet doen. Ouahhab, als je de bal hebt niet meteen wegschieten. rustig kijken en

naar de zijkanten spelen. ayoub t., hele mooie goal.’ ‘Het waren allemáál mooie goals’, verbetert Hakim.